When you walk through a storm , hold your head up high. And don't be afraid of the dark. At the end of a storm is a golden sky. And the sweet silver song of a lark. Walk on through the wind. Walk on through the rain. Though your dreams be tossed and blown. Walk on, walk on with a hope in your heart. And you'll never walk alone. You'll never, ever walk alone. Walk on, walk on with a hope in your heart. And you'll never walk alone. You'll never, ever walk alone
You'll never walk alone...
wie is wie?wie is wie?
 
uw gift is ook welkom via overschrijving op rekening
IBAN   :   BE28 3770 4899 3020   /  BIC :  BBRUBEBB
(titularis:  c/o Valeriya, Brugseweg 15, 8900 Ieper, België)

of doe een online gift via Paypal

Met een gift vanaf 1 euro (onverschillig hoe groot of hoe klein),
word ook jij één van Valeriya's 'beschermengels'.

doe een online gift
via Bancontact / Mister Cash /
Visa / Maestro
(deze informatie over planning, kosten en kostenramingen zal regelmatig worden aangepast, telkens er nieuwe informatie beschikbaar komt)

************************************************************************************
RECENTSTE INFORMATIE

* JUNI 2017

Valeriya wacht nog steeds op de uitnodiging van het ziekenhuis uit Moskou voor de operatie, die oorspronkelijk  in mei 2017 ging gebeuren. We houden jullie op de hoogte van zodra de nieuwe datum gekend is.

* APRIL 2017

Het haalt het wereldnieuws niet of nauwelijks, maar in Donetsk (waar Valeriya en haar ouders wonen) vallen er nog regelmatig bommen neer, met soms burgerslachtoffers tot gevolg. Deze stad die tot voor de oorlog welvarend en economisch heel bedrijvig was, lijdt dus nog steeds enorm door de militaire conflictsituatie die in Ukraine onverwachts is ontstaan in 2015.

Ook voor de behandeling van Valeriya heeft deze situatie voelbare gevolgen. Het is heel moeilijk om de nodige medicijnen te verkrijgen, veel dokters zijn de stad ontvlucht en nog niet teruggekeerd en ziekenhuizen moeten roeien met de weinige riemen die ze tegenwoordig maar meer hebben. Het leven in de stad is ook aanzienlijk duurder geworden.

Dank zij onze actie, was het desalniettemin, gelukkig nog eens mogelijk voor Valeriya's moeder om samen met Valeriya naar Moskou te gaan, voor een 2e opinie (ander ziekenhuis, andere dokter) over een mogelijke nieuwe rugoperatie. Helaas was het verdict opnieuw ontgoochelend voor Valeriya en haar moeder: een nieuwe operatie wordt afgeraden omdat die operatie als te riskant wordt beschouwd. Het betekent dat alle heil nu moet verwacht worden van een intensief programma van revalidatieoefeningen. In de eerste dagen na haar terugkeer uit Moskou, heeft Valeriya harder dan ooit tevoren geoefend, volgens haar moeder. En dat is dan weer positief nieuws (dat zij de moed dus niet opgeeft)
In het ziekenhuis in Moskou werd ook het probleem van de urinewegen opnieuw onderzocht. Dit vereist een dringende operatie en die is gepland eind april 2017. Maar dit nieuws heeft ook een lichtpuntje, men heeft goede hoop dat met deze operatie niet alleen het acute aspect van het probleem zal opgelost worden, maar ook blijvend beterschap van dit probleem zal betekenen.

Die operatie en medische nazorg en testen, eind april 2017, zullen 93.000 roebel (1550 €) kosten, en zullen worden betaald met de middelen bijeengebracht door de actie Walk-Walk. Het zelfde geldt voor de reis- en verblijfskosten voor de verplaatsing van Donetsk naar Moskou (geraamd op 250 €).

Begin mei, zullen we u op de hoogte houden over het resultaat van de operatie.
Namens www.walk-walk.com en Valeriya en haar ouders, nogmaals dank aan eenieder die de actie tot op heden gesteund heeft of verder steunt. Zonder uw hulp, stond Valeriya niet zover als zij vandaag staat, in haar poging om haar droom te realiseren: zelfstandig kunnen leren stappen en leven.

*25/12/2015
2015 was voor Valeriya en haar ouders een jaar van hoop en op het einde ook wat teleurstelling. 2016 moet weer extra hoop brengen.
Toen het oorlogsgeweld in Oost-Oekraïne in de eerste helft van 2015 (na méér dan 5 000 doden die vielen door de bommen, granaten en kogels van het Oekraiense regeringsleger enerzijds en de symphatisanten van een onafhankelijker oostregio anderzijds) eindelijk wat begon te luwen, groeide de hoop bij Valeriya en ouders dat zij de volgende operatieve stappen in de behandeling zouden kunnen zetten.
Met middelen van het fonds www.walk-walk.com en met hulp van het Russische ministerie van volksgezondheid (toelating om tegen lage kost een onderzoek en behandeling in Moskou te krijgen, vrijwilligers die hielpen met het transport van Donetsk naar Moskou, enz..), trokken Valeriya en haar moeder naar een ziekenhuis in Moskou, voor uitvoerige onderzoeken in voorbereiding op een operatie aan de rug.
Aan het einde van een tweeweeks verblijf, boordevol gesofisticeerde onderzoeken, volgde -na interdiscplinair beraad van de dokters- het verdict dat een operatie aan de rug kan slagen, maar dat de operatie ook bijzonder veel risico inhoudt op ernstige complicaties indien de operatie niet 100% zou slagen. Een loodzware beslissing om nemen dus, voor Valeriay's ouders... En het nieuws bracht ook een gevoel van ontgoocheling uiteraard.
Er was ook nog het advies om na te gaan of een ander gespecialiseerd ziekenhuis in Moskou, méér zou kunnen doen.
Omdat Valeriya's moeder ondertussen ook weer werkt (om het gezin te helpen onderhouden), was er na twee weken Moskou, geen mogelijkheid meer om ook nog afspraken te regelen in dat tweede ziekenhuis. Dus keerden Valeriya en haar moeder terug naar Donetsk. Ondertussen oefent Valeriya verder thuis in het kader van haar revalidatie. in 2016 zal zij met de hulp van www.walk-walk.com ook nieuwe orthopedische schoenen krijgen, want die zijn dringend nodig, volgens de dokters.
Na wat ontgoocheling op het einde van 2015, moet 2016 nieuwe hoop brengen voor Valeriya. In de lente van 2016 zullen Valeriya's ouders de mogelijkheid onderzoeken om opnieuw naar Moskou te gaan. In parallel, zal www.walk-walk.com in België laten onderzoeken of er op andere plaatsen in de wereld specialisten zijn die in het specifieke geval van Valeriya kunnen (/ willen) helpen.
---------------------------------------------------------------------------
Milde schenkers brachten in 2014 en 2015 in totaal reeds
3 375,06 € bijeen voor www.walk-walk.com die de droom van 12-jarige Valeriya wil helpen waarmaken : zelfstandig kunnen stappen en leven. De actie ontving in 2015 maar liefst 701 € aan giften. Nogmaals dank aan alle gulle donatoren. De actie loopt in 2016 onverminderd verder. Het einddoel wordt onverdroten nagestreefd. In 2016 zal de actie ook financiële steuntjes krijgen van www.speelgoedbeurs.com en www.myarty.net

* 19/10/2015 : na maandenlang wachten, hebben Valeriya's ouders rond 10 oktober bericht gekregen dat Valeriya op 19 oktober 2015 verwacht wordt in het ziekenhuis van Moskou voor het vervolg van haar behandeling. Valeriya en haar moeder zijn er veilig aangekomen.
* 13/06/2015 : na méér dan een jaar oorlogsgeweld in Oekraïne, en niet in het minst in Donetsk, proberen Valeriya en haar ouders de revalidatie en de operaties te hervatten.
Het leven in de stad was al die tijd zwaar ontwricht en de therapeuten die de revalidatie begeleidden waren er niet meer of kwamen niet meer aan huis, ten gevolge de oorlog.
Het gezin heeft ook lange tijd het leven met andere gezinnen in schuilkelders gedeeld.

Pas eind mei 2015 lieten de omstandigheden eindelijk weer toe om naar Sint-Petersburg te reizen voor de volgende operatie.
Die operatie (het bijregelen van de metalen schroeven in de benen) is succesvol verlopen.

Volgende stap wordt een operatie aan de urinewegen. Dat zal in Moskou gebeuren.

* 10/05/2014 : de revalidatie is zwaar maar verloopt in de goede richting. De beide voeten staan nu recht en niet meer schuin.
Valeriya kon reeds een wandelingetje buiten maken (met looprek). Op een video op deze site kan je haar zien oefenen.
* 30/03/2014 : Valeriya is terug thuis na haar trip naar het hospitaal in Sint-Petersburg (waar haar gips werd verwijderd en ze haar
orthopedische schoenen voor de nacht ontvangen heeft) en na haar trip naar Kursk (ook in Rusland)  waar ze haar orthopedische
schoenen voor de dag, hebben gemaakt. Vanaf nu, moet Valeriya ook elke dag beginnen oefenen om haar eerste stapjes te maken.
Dat is behoorlijk zwaar voor haar, want haar spieren zijn heel zwak natuurlijk, na al die jaren van immobiliteit..
* op 17/03/2014 moet Valeriya opnieuw naar St.-Petersburg om er haar gips te laten verwijderen en om orthopedische (nacht)schoenen aan te passen. Nadien moet ze Kursk (Rusland), waar haar ortopedische (dag)schoenen zullen vervaardigd worden.
* 14/02/2014 : Valeriya moet voor het eerst proberen recht op te staan op eigen benen (nog deels in gips) om -in de eerste fase van het lang revalidatie proces- haar spieren opnieuw te oefenen en sterker te maken, in voorbereiding om zelfstandig te kunnen stappen (met hulp van een stok).

* 07/02/2014 : Valeriya en haar ouders zijn terug thuis. Het gips en de metalen platen werden in St.-Petersburg verwijderd en vervangen door nieuw gips en door metalen schroeven in haar benen. De dokters oordeelden dat de medische toestand van Valeriya in de goede richting evolueert na haar operaties.
* 02/02/2014  : Valeriya en haar ouders zijn afgereisd naar Sint-Petersburg voor de evaluatie van de operatie + voor vervanging van het gips
* 02/01/2014
Na een treinreis van anderhalve dag (van Sint-Petersburg naar Donetsk)
is Valeriya opnieuw thuis na haar eerste operaties.
Haar beide voeten en benen zitten in het gips tot februari,
wanneer ze terug moet naar het ziekenhuis in Sint-Petersburg om
1) het gips en de metalen platen die haar voeten en benen in de juiste
houding laten groeien, te verwijderen
2) check-up van haar evolutie
3) nieuw gips te krijgen, dat ze zal moeten dragen tot in maart of april.
Dan zal ze ook twee paar orthopedische schoenen
ontvangen (voor overdag en voor 's nachts).
Nadien, als alles goed evolueert, zal ze haar (volgende) operatie
voor de behandeling van het waterhoofd, ondergaan in Moskou.

**********************************************************************************2003 - JUNI 2013

• Valeriya’s ouders proberen al 10 jaar lang de gepaste behandeling te vinden voor hun dochter, nadat bij haar, kort na de geboorte, een diagnose van congenitale spina bifida en een waterhoofd :

• ze hebben zeer veel ziekenhuizen bezocht overal in Oekraïne, en raadpleegden 10 jaar lang talloze dokters in het land, maar zelfs na meerdere operaties was Valeriya's situatie nauwelijks verbeterd en kon ze nog steeds niet stappen, tenzij met een looprekje.

• toen Valeriya amper een maand oud was, had ze reeds een een eerste operatie aan haar rug ondergaan.

• later, werden haar heupen geopereerd. Valeriya droeg nadien lange tijd gips, maar het mocht niet baten : na verloop van tijd groeiden haar heupen opnieuw in de zelfde verkeerde positie.

JULI 2013
• in juli 2013 waren Valeriya's parents heel gelukkig toen ze in Rusland (meer bepaald in Sint-Petersburg) een hospitaal vonden met een team van specialisten, dat gespecialiseerd is in medische complicaties zoals die van Valeriya. Het betreft het FEDERAL STATE INSTITUTION “Pediatric Orthopedic Research Institute named after G.I. Turner of Ministry of Healthcare and Social Development of the Russian Federation” (196603, Pushkin town, Outpatient Department: 64-68 Parkovaya Str.,  tel. 79 318-54-54, fax +79 451-57-61). Na een eerste onderzoek in het ziekenhuis van Sint-Petersburg, heeft een dokter hen hoop gegeven, dat na een aantal operaties aan voeten en aan haar hoofd, Valeriya zelfstandig zal kunnen stappen, met hulp van een stok. Dat is goed nieuws, want naarmate Valeriya opgroeit, groter en zwaarder wordt, wordt het alsmaar moeilijker voor haar ouders om haar op te tillen en haar te helpen. Hun droom is uiteraard ook, dat hun tienjarige dochter een normaal leven kan leiden.

volgens de recente medische aanbevelingen van het hospitaal in Sint-Petersburg, heeft Valeriya een aantal chirurgische ingrepen nodig (3e graad van moeilijkheid, waarbij zowel de de rechter-als de linkervoet moeten geopereerd worden. Uitstellen van de operatie tot latere leeftijd, was geen optie. Na die operatie zal Valeriya speciale orthopedische schoenen moeten dragen, om haar voeten recht te houden, maar zal ze uiteindelijk zelfstandig kunnen stappen.

• omdat Valeriya en haar ouders burgers van Oekraïne zijn, zullen ze alle medische kosten in Rusland zelf moeten dragen, zonder enige financiële tussenkomst van de Oekraïense of Russische staat. In de regio is er slechts dat ene hospitaal in Sint-Petersburg dat gespecialiseerd is in dergelijke operaties (of dat is althans het enige ziekenhuis dat Valeriya's ouders na een zoektocht van 10 jaar gevonden hebben).

DECEMBER 2013
dus hebben Valeriya’s ouders haar operatie en revalidatie in het ziekenhuis geboekt in de periode 13 december tot 29 december 2013. Zij zetten al hun spaargeld van een levenlang werken in, om deze operatie aan de beide voeten van Valeriya, mogelijk te maken, maar de operaties zijn zo duur dat zelfs al die spaarcenten niet volstaan...

met onze hulp, dus dankzij ons allemaal, kunnen we hen nu helpen om de nodige fondsen te verzamelen voor alle operaties, revalidatiezorgen en hulpmiddelen die Valeriya zal nodig hebben. Want Valeriya zal ook een operatie moeten krijgen in Moskou, waar zij zal behandeld worden voor waterhoofd..

Valeriya's ouders zijn hard werkende mensen, met een gemiddeld Oekraïens loon, dus kunnen zij onmogelijk de volledige behandeling van alle drie de operaties en medische zorgen in het buitenland, zelf bekostigen.

2014 - 2015

zie recentste nieuws (hoger op deze pagina)

Met onze hulp (uw bijdrage vanaf 1 euro), onverschillig hoe groot of hoe klein die ook is, helpt)  kunnen we dit meisje een grote kans geven om eindelijk een volledig normaal leven te leiden en haar de mogelijkheid geven om zelfstandig te stappen.